white space

Tomtom sluit deal met Fiat


geschreven: 1 september 2009
laatste update: 1 september 2009

Tomtom en Fiat hebben een samenwerking aangekondigd waarbij Tomtom de navigatie zal gaan verzorgen voor een aantal nieuwe modellen van de Fiat Group, te beginnen bij de Fiat Punto Evo. De bedrijven hebben samen een draagbare navigatieoplossing ontwikkeld die een plaatsje krijgt in het dashboard en daar nauw integreert met het Blue&Me-infotainmentsysteem van de Italiaanse automaker. Het omvat onder meer technologie om het brandstofverbruik te beperken door het automatische schakel- en acceleratiegedrag van de auto aan te passen aan de route. Details over het gezamenlijke systeem zullen onthuld worden op de IAA Motorshow in Frankfurt later deze maand.

Tomtom-CEO Harold Goddijn noemt de overeenkomst in een persbericht een belangrijke nieuwe stap in de automotivestrategie van het bedrijf. Eerder wist Tomtom al Renault te strikken voor het leveren van de navigatieoplossingen.

Blue&Me is gebaseerd op de automotive-uitvoering van Windows CE en werd ontwikkeld door Fiat en Microsoft. Het biedt een aanraakschermgebaseerd platform voor onder meer informatie over de auto en het beheren van telefonie. Blue&Me bevatte al een eigen navigatieoplossing, maar de versie voor de Punto Evo vervangt deze door Tomtom. De Amsterdammers willen niet ingaan op de vraag waarom Fiat hiervoor kiest. Ook over technische details met betrekking tot de integratie wil Tomtom niks kwijt.

(bron: www.bits-chips.nl)
[ terug ]

Meer nieuwsitems vind je in het nieuwsarchief
Welkom op Engineering-online.nl
hier ben je nu: Nieuwsarchief / Tomtom sluit deal met Fiat