white space

E-studie Elektrotechniek


geschreven: 19 november 2009
laatste update: 19 november 2009

E-studiePer 1 februari 2009 start de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met de LOI drie nieuwe technische hbo-opleidingen. Het gaat om flexibel onderwijs op afstand voor de opleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde.

De beide onderwijsinstellingen combineren hun expertise, waarbij de Hanzehogeschool Groningen de inhoudelijke kant, de begeleiding, de lesdagen en het examen verzorgt. Ook het diploma wordt uitgereikt door de Hanzehogeschool Groningen. De LOI biedt, als expert op het gebied van flexibel studeren, faciliteiten als de digitale leeromgeving, die het mogelijk maken om de opleidingen via afstandsonderwijs te volgen. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld digitale hoorcolleges volgen, gebruikmaken van een kennistrainer en via deze leeromgeving contact met elkaar en met de docenten onderhouden. De student kan vier keer per jaar starten met de opleiding, bepaalt zelf het studietempo en waar en wanneer hij studeert.

 

In de drie hbo-opleidingen wordt werken en leren gecombineerd en is er een optimale aansluiting op de praktijk; de student past de opgedane kennis direct toe in zijn werk. De begeleiding van de student neemt in de opleiding een centrale plaats in. Jaarlijks vinden er lesdagen plaats en bovendien krijgt de student praktische begeleiding op de werkplek.

De opleidingen starten met een brede basis, waarin aandacht is voor elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bedrijfskundige aspecten. Na twee jaar gaat men zich vervolgens specialiseren in de aanvankelijk gekozen richting.

[ terug ]

Tags: Elektrotechniek


Meer nieuwsitems vind je in het nieuwsarchief
Welkom op Engineering-online.nl
hier ben je nu: Nieuwsarchief / E-studie Elektrotechniek